2 Mart 2015 Pazartesi

Yazı yazarak para kazanmak


İlk etapta kulağa çok hoş geliyor. Yazı yazarak para kazanmak. Kulağa hoş geldiği kadar da kolay geliyor. Evet yazı yazmak kolaydır. Herkes istediği yazıyı yazabilir ama herkesin yazısı okunur mu o tartışılır.

Yazı yazmak bana göre basit bir iş değildir. Emek ister, bilgi ister, yetenek ister. Herkes yazabilir ama herkes okunmaz. Yazarın üslubu çok önemli bu noktada.

Yazarak para kazanmaktan kastedilen tabi kitap yazmak değil. O bambaşka bir olay. Ben burda internet yazarlığından bahsediyorum. Yazı yazarak para kazanmanın sanal dünyadaki alanı bloglardır. Blog yazmak hiçbir bilgi gerektirmediği için herkes blog yazabilir ve bundan farklı şekilde yararlanabilir.

Blog editörü olarak en yaygın olanlardan biri blogspot'tur. Blogspot googlenin desteklediği, en kolay indexlediği bir sistemdir. Eğer iyi bir üslubunuz varsa bu işten oldukça iyi bir gelir elde edebilirsiniz. Öncelikle hangi alanda yazacağınıza karar vermelisiniz. Herkes bildiği ve zevk aldığı bir alanda yazmalıdır. Bir ziyaretçi blogunuza girdiğinde bunun ne blogu olduğunu anlayabilmelidir.

Bir ev hanımı yemek yapmaktan hoşlanıyorsa deneyimlerini blogta paylaşabilir. Başka biri sağlık konusunda çok araştımış tecrübeler edinmiştir ve küçük sağlıklı yaşam tavsiyeleri hakında yazabilir. Kimi kitapseverdir, okuduğu kitaplar hakkında yazı yazabilir. Kısacası bir alan belirlemeli ve o konuda yazmanızı tavsiye ederim.

Yazılarınız bir süre sonra google tarafından indexlenip, iyi bir okuyucu kitlesine ulaşınca işte bu noktada blogunuzu bir kazanç kapısına dönüştürebilirsiniz. Blogunuz ziyaretçi almaya başladıktan sonra birçok kazanç yolu vardır. Şimdi bunlardan bazılarına göz atalım.

Google adsense
Bol ziyaretçisi olan bir site için en iyi, tıklama sonucu kazandıran reklam türü adsensedir. Google adsens üyeliğinizi oluşturduktan sonra doğrudan blogspot yerleşim ayarlarından reklamları istediğiniz boyutta blogunuza ekleyebilirsiniz. Her tıklama karşılığında hesabınıza para eklenecektir.

Manuel Reklam
Eğer blogunuz bir alanda iyi bir seviyeye çıkmışsa, mesela kitap blogu olarak tanınmışsanız, kitabeyleri, yayınevler ve yazarlarla anlaşma yaparak kitaplarının reklamlarını yapabilirsizin. Veya sağlık ve güzellik alanında yazıyorsanız, bir kozmetik ve sağlık ürünleri firmasıyla anlaşma yapıp ürünlerinin reklamlarını yapıp para kazanabilirsiniz.

Affilite Sistemleri
Bu sistem oldukça yaygındır. Bir firmanın ürünlerinin reklamını yapıp o ürünün satılmasını sağlarsınız ve her satıştan pirim alırsınız. Satışlara karışmazsınız, sadece yönlendirip satışına vesile olursunuz, bu yüzden yorucu değildir.

Bireysel Satış
Eğer satabileceğiniz kendi ürününüz varsa bunun reklamını yaparak satış yapıp para kazanabilirsiniz. Mesela el işi yapan bir bayan bu ürünlerini satabilir. Ya da işiniz icabı bir ticaret yapıyorsunuzdır. Bir ürün üretiyorsunuzdur, bunun satışını yapabilirsiniz.

Netlioo ile Kazan
En çok ve kolay kazanabileceğiniz sistem Netlioo'dur. Netlioo size kolay ve hızlı kazandırır. Aslında netlioo ile blogun doğrudan bir ilgisi yoktur ama blog sayesinde Netlioo'nun en etkin kazanç yöntemlerinden biri olan alt üyelikler oluşturarak kazanç elde edebilirsiniz. Netlioo ile ilgili daha fazla bilgiyi blogda bulabilirsiniz.

İyi çalışmalar dilerim.

1 yorum:

  1. Sudan ülkesini bilirmisiniz? Nil nehrinin suladığı sulu topraklar ve onlarca piramit olan ülke...Bu ülkede çamaşırı erkekler yıkadığını size söylemek için lafı uzatmıyorum...

    YanıtlaSil