22 Şubat 2015 Pazar

İnternetten Alışveriş Yapmanın Avantajları Nelerdir?


Belki hiç internetten alışveriş yapmadınız. O yüzden internetten alışveriş yapmanın pek de güvenli ve cazip olmadığını düşünüyor olabilirsiniz. Ama yanıldığınızı garanti edebilirim.

Neredeyse imkanı olan ve bilgisayar kullanmayı bilen herkes internet kullanıyor. Yani bu mantıkla gidersek internet kullanımı oranının % 100 olduğunu bile söyleyebiliriz. Peki internetten ne kadar alışveriş yapıyoruz? Rakamlar tahmin ettiğinizden de büyük. Türkiye'de ortalama her 5 kişiden biri internetten alışveriş yapıyor. Yapılan araştırmalar ve istatistiklere göre Türkiye'de e-ticaretin 2015 hedef bütçesi 62 milyar TL olarak tahmin ediliyor.

Şimdi gelelim internetten alışveriş yapmanın avantajlarına. İnsanlar neden internetten alışveriş yapıyor? Size kısaca birkaç madde sayayım.

Öncelikle fiyatların daha ucuz olması
Bir ürünü bulunduğunuz yerdeki mağazadan satın aldığınızda bu fiyat biraz yüksek olabiliyor. Çünkü girişimci de bayiisinden alıyor ve bu işten para kazanmak için aldığı fiyatın üzerine kar payı koyuyor. Siz internetten alırsanız ürünün merkezinden alıyorsunuz ve mağaza sahibinin aldığı fiyata yani çok daha uygun fiyata alabiliyorsunuz. Ben bir çok kitapçı biliyorum. Kitap olmayınca size kitabı birkaç gün içinde temin edeceğini söylüyor ve kitapyurdu, idefix, D&R gibi sitelerden sipariş ediyor. Misal kitap 10 TL. Bu sitelerde kitaplarda mutlaka iskonto yani indirimli fiyat olur. Bu kitapta %30 indirim varsa 7 TL ye alıyor. Tabi para kazanmak için kitabı size 10 TL ye satmak zorunda. Kitapçının yaptığı işlemi sizin yaptığınızı düşünün. Kitabı hem 7 TL ye alıyorsunuz hem daha kısa sürede elinize ulaşıyor. hem de ürün ayağınıza kadar geliyor.

Ürün seçeneklerinin geniş olması
En önemli maddelerden biri de bu işte. Bir kitapçıya gidiyorsunuz. Almak istediğiniz bir kitabı soruyorsunuz. Fakat raflarda yok. İnterneti açıyorsunuz ve online sipariş ediyorsunuz. Çünkü internet satış siteleri ürünü direk bayiinden temin ediyor. Birçok firma sizden kargo bedeli almıyor. Ya da anlaşmalı olduğu için çok cüz'i bir rakam alıyorlar. Ayrıca yukarıdaki maddede geçen avantaj burda da geçerli tabi.

Asıl büyük avantaj
Aslında size buna benzer birçok avantaj sayabilirim ama bütün bunlar bile çok küçük avantajlar. Şimdi size internetten alışveriş yapmayı gerçekten cazip hale getirecek bir sebepten bahsedeceğim. İnternet alışveriş potansiyeli çığ gibi büyüdükçe bunun yanı sıra avantajları da büyüyor. Tabi ancak bunların farkında olanlar bu avantajlardan yararlanıyor. Aynı ürünü daha uygun fiyata almak varken neden daha pahalıya alasınız ki?

İnternetten avantajlı alışveriş yapmanın adı Netlioo
Bazılarınız bu ismi yeni duyuyor olabilirsiniz. Üzgünüm ama çok şey kaçırmışsınız. :) Netlioo internetten alışverişi çok cazip ve avantajlı hale getiren bir sistem. Peki netlioo internetten alışverişi nasıl daha avantajlı hale getirebiliyor? Bunun cevabı çok basit ve çok mantıklı. Netlioo'nun hatrı sayılır bir sayıda üyesi var. Tüm bu üyeleri temsilen ürün satan firmaya gidiyor ve diyor ki, bak arkadaş, benim şu kadar üyem var. Benim üyelerim senden alışveriş yaparsa ne avantaj sağlayacaksın? Tabi firma da bu üye kitlesine satış yapabilmek için iyi bir oran belirliyor. Örneğin markafoni diyor ki, Netlioo üyeleri benden alışveriş yaparsa % 9 indirim yapıyorum. Özellikle de elektronik sektörünün % 2-3 oranlarla kar ettiği göz önünde bulundurulursa % 9 çok ciddi bir rakamdır. İşin en güzel tarafı alışveriş yapacağınız yerler birkaç tane adını bile duymadığınız siteler değil. Bugün hepimizin bildiği ve alışveriş yaptığı teknosa, gittigidiyor, hepsiburda, markafoni, bimeks, defacto, ykm, pierre cardin, sarar gibi daha yüzlerce dev marka. Farklı bir işlem yapmanıza gerek yok. Tek fark şu; misal markafoni'ye girip alışveriş yapınca 50 TL ye alıyorsunuz. Netlioo üye girişi yapıp yine aynı yerden, markafoniden alışveriş yapınca aynı ürünü 50 TL ye değil % 9 daha indirimli alıyorsunuz.

İsterseniz şimdi Netlioo üyelerine bu avantajı sağlayan firmalaı ve hangi firmanın ne kadar indirim avantajı sunduğunu inceleyelim. Bunu daha önceki bir makalemizde yazmıştık. Listeyi görmek için TIKLAYIN.

Şimdi tek yapmanız gereken netlioo.com a üye olmak. (üyelik ücretsizdir.) Üye olmak için bir referansa ihtiyacınız olacak. Bunu davetiye kodu ile yapıyoruz. Üye olmak için davetiye kodu: 20152015

Keyifli alışverişler dilerim. :)

https://netlioo.com/register/20152015

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder