20 Şubat 2015 Cuma

İnternette Sanal Mağaza Açmak


Herkes internetten kazanç elde edebilir. Evet siz de bunu yapabilirsiniz. Bu yazıyı sonuna kadar okuyun. Kesinlikle bu işi yapacaksınız ve kazanç elde edeceksiniz.

Sanal Ticaret, tüketim ağı ve teknoloji geliştikçe girişimcilerin ağzını sulandıran bir sektör haline geldi. Şimdi size a'dan z'ye bu iş nasıl yapılır anlatmaya çalışcağım fakat yazıyı sonuna kadar okumanızı tavsiye ederim. Çünkü ilk etapta bu işin bu güne kadar yapılagelen yöntemini, daha sonra ise bunun çok kolay ve herkesin yapabileceği bir yöntemini anlatacağım.

Sanal Ticaret Nasıl Yapılır?
Sanal ticaretin birkaç alternatifi vardır. Eğer sizin imal ettiğiniz, ürettiğiniz bir ürününüz varsa, bunu nasıl internet üzerinden pazarlayabilirsiniz onu inceleyeyim. Bunun için çok masraf etmenize ya da teknik anlamda çok şey bilmenize gerek yok. Bu alanda hizmet veren sitelerden yararlanabiliyorsunuz. Örneğin gittigidiyor, hepsiburda gibi e-ticaret aracı sitelerini kullanarak ürünlerinizi satabilirsiniz. Bu ve benzeri sitelerde üyelik oluşturup, ürünlerinizi ekleyerek müşteri bulabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken hususlardan biri, sık sık siteyi kontrol ederek sipariş olup olmadığını takip etmektir. Ürünlerinizi iyi bir şekilde anlatmanız ve mutlaka resim eklemeniz ürün satışınızı büyük ölçüde etkileyecektir. Bunun yanı sıra cazip fiyat sunmak satışlarınızı artıracaktır.

Kendi Sanal Mağazanızı Açmak
Bu yöntem biraz daha geniş kapsamlı iş yapıyorsanız tavsiye ederim. Kazancınızı bu iş üzerinden sağlıyorsanız ve tamamen sanal ticarete girmek istiyorsanız bu yöntemi kullanın. Bu alternatifte ürün konusunda üretimi size ait olan ürünlerin yanı sıra bir toptancı firmanın ürünlerini alıp satarak da sanal ticaret yapabilirsiniz ki internet girişimcilerinin çoğu bunu yapmaktadır.

Herkes birşey üretmiyor olabilir ama herkes bir toptancıdan satacak bir ürün bulabilir. Bunun için sektörünüzü iyi gelirlemeniz gerekmektedir. Yani kısaca ne satacaksınız. İyi bir pazar araştırması yapmanız gerekiyor. Ne satacağınıza karar verirken benim önemle altını çizdiğim ve size tavsiye ettiğim husus ürün tedarik konusudur. Yani ne satacaksanız satın, ürünü temin etme konusu çok kolay olmalı sizin için. Basit bir örnek vereyim. Bir arkadaşım bilgisayar üzerinden leptop satıyor. Bulunduğu il Şanlıurfa. İzmir'den bir sipariş alıyor. Kendisi o ürünü İstanbul'daki toptancısından tedarik ediyor ve kargo ile Şanlıurfa'ya getiriyor. Daha sonra ürünü İzmir'deki müşterisine gönderiyor. Sizce bu yöntem ne kadar sağlıklı. Bir ürün için bu kadar iş yükü. Onu bi kenara bırakalım, sattığınız ürün de önemli. Senin sattığın ürünü dev teknoloji firmaları, senin aldığın fiyatın altında müşteriye satıyor zaten. Kısacası hiç mantıklı bir yöntem değil.

Şimdi toparlayalım ve bu işi en mantıklı makul yollardan nasıl yapacaksınız ona bakalım. Daha önce dediğim gibi ürün seçimi önemli. Toptancınız kesinlikle bulunduğunuz ilde olmalı yada kolay ulaşabileceğiniz bir yerde olmalı. Seçtiğiniz ürün herkesin sattığı özellikle dev firmaların çok sattığı bir ürün olmamalı. Çünkü onlarla rekabet etmeniz çok zor. Ürünü seçtiniz diyelim. Tedarikçiniz de ulaşabileceğiniz yerde. Öncelikle bir e-ticaret yazılım paketi alın ve bir site açın. Bu işten anlamıyor olmanız sorun değil. E-ticaret yazılım paketi satan firma sizin için kurulumu yapacaktır. Size sadece ürünleri eklemek kalır. Ürinleri satabilmek ve vergilendirebilmek için bir işletme olmanız gerekiyor. Ticari bir kayıt yaptırın. Bu işlemi yaptıktan sonra ödeme sistemlerinizi ayarlamalısınız. Bir bankayla anlaşıp sanal pos alabilir ya da ödeme sisteminizi paypal kullanarak oluşturabilirsiniz. Zaten e-ticaret paketleri tüm bu özellikleri kapsar.

Tüm bu teknik işlemleri yaptıktan sonra yapmanız gereken bol bol reklam yapmak ve ürünlerinizi müşterilerinize ulaştırmaktır. Bu hususta e-ticaret paketi hizmeti aldığınız firmalar size gerekli yolu gösterecektir. Bu konuda altını çizmemiz gereken husus ürün seçimi, temin edilmesi ve sonra reklamının yapılmasıdır.

HERKES İÇİN SANAL TİCARET
Buraya kadar okuduklarınızı bir kenara bırakın. Diyelim ki satacak bir ürününüz yok. Ürin tedarik edecek bir toptancı da bulamadınız. Sermayeniz de yok. Kargo gitti geldi uğraşma zamanınız yok. Teknik olarak bu işlerden de anlamıyorsunuz. Peki bu halde sanal mağaza açıp e-ticaret yapamaz mısınız? Kesinlikle yapabilirsiniz ve çok daha iyisini yapabilirsiniz. Çünkü artık gelişen teknoloji ve tüketim çağında sistemler buna imkan veriyor. Şimdi size makalenin ilk cümlelerinde bahsettiğim herkesin yapabileceği sanal e-ticaretten bahsedeceğim.

Sanal Mağazanızı Açın
Sistemin adı Netlioo. Facebook ya da Twitter kullanabilecek kadar bilgi sahibiyseniz eğer, Netlioo vasıtasıyla sanal mağaza açıp e-ticaret yapabilir ve kazanç elde edebilirsiniz. Bunu yapmak için hergün saatlerce zamanınızı harcamanız gerekmiyor. Boş zamanlarınızı değerlendirerek bu işi yapabilirsiniz. Netlioo bir sosyal alışveriş platformudur. Bu sadece  bir ürün ya da markanın e-ticaret platformu değil, Türkiye'de faaliyet gösteren hemen hemen tüm marka ve ürünlerini tek çatı altında toplayan dev bir sanal mağazadır. Netlioo bize kendi çalışanıymış gibi alt mağazalar açma imkanı veriyor ve anlaşmalı olduğu tüm marka ve ürünlerin satışından bize bir kar payı veriyor. İşin en güzel ve yapılabilir yanı ne biliyor musunuz? Bu işlemi yaparken ne ürün siparişiyle uğraşıyorsunuz, ne kargo işlemiyle uğraşıyorsunuz, ne fatura derdi, ne de para alışverişi. Siz ziyaterçiyi sanal mağazanıza girdirin, hepsi bu. Sizin mağazanızın içinde Teknosa, Gittigidiyor, Hepsiburda, YKM, D&R, Bimeks, Media&Markt gibi daha yüzlerce marka ve ürünü bulunuyor. Kişi mağazanıza girdi. Nereden alışveriş yapmak isterse o markanın sitesine tıklıyor ve alışverişini yapıyor. Sizin yapmanız gereken başka hiç birşey yok. Siz o ziyaterçinin yaptığı alışverişten kar alıyorsunuz. Hangi markadan ne kadar kar elde edeceğinizi incelemek için TIKLAYIN

Netlioo'da Sanal Mağaza Nasıl Açılır?
Öncelikle netlioo.com'a girip üyeliğinizi oluşturun. Üyelik ücretsizdir. Üye olmak için bir davetiye kodu gerekiyor. Netlioo üyelik için davetiye kodu: 20152015 Üyelik işlemi gerçekleştikten sonra üst menüde isminizin altındaki ayarlar sekmesini tıklayın ve bir kullanıcı adınızı oluşturun. kullanıcı adı dükkan linkiniz olacaktır. Örneğin kullanıcı adınız epazar olsun, dikkanınızın adresi, https://epazar.netlioo.com olacaktır. Benim sanal mağaza adresimi örnek olarak inceleyebilirsiniz. https://onlinealisveris.netlioo.com

Kullanıcı adınızı oluştururduktan sonra netlioo ana sayfanızdaki Dükkan linkini tıklayın ve sanal mağazanıza gidin. Sanal mağaza sayfanız açılınca sol üst köşesinde bulunan Ayarlar sekmesinden Dükkan başlığınızı ve açıklamasını girin. Artık sanal mağazanız hazır. e-ticaret yaparak kazanmaya başlayabilirsiniz. Artık yapmanmız gereken bol bol reklam yapmak. Sosyal medya hesaplarınızda sık sık sanal mağaza adresinizi paylaşın. Mağazanızın altında Twitter ve Facebook paylaş linkleri bulunmakta. Buradan kolayca paylaşımlarınızı yapabilir ve arkadaşlarınıza mağazanızı tanıtabilirsiniz. Netlioo kullanımı hakkında kafanıza takılan tüm soruların cevabını netlioo.com'da Nasıl Çalışır bölümünden alabilirsiniz.

İyi çalışmalar, bol kazançlar diliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder