19 Şubat 2015 Perşembe

Netlioo'da en çok kazandıran marka hangisi?

https://netlioo.com/register/20152015

Merhaba genç girişimci arkadaşlar. Bugün Netlioo'da en çok kazandıran markalardan biraz bahsedelim istiyorum. Netlioo firma ağı gittikçe genişliyor. Netlioo üyelikleri, sosyal ağı arttıkça firmalar da netlioo üyelerine daha çok avantaj sağlama yarışındalar. Eminim yakında her marka netlioo ile anlaşmak için sıraya girecekler.

Netlioo ile anlaşmalı firmalara baktığımızda alışveriş indirim oranları hiç de küçümsenmeyecek rakamlar. Türkliye'de milyonlarca insanın bu markalardan alışveriş yaptığını göz önünde bulundurursak bu akamlar çok ciddi boyutlara ulaşıyor. Örneğin çiçeksepeti alışverişlerden size %10 kar veriyor. Markafoni %9 kar. Günümüzün kapitalist dünyasında rekabet ilkesini düşünürsek firmalar artık büyük karlardan ziyade sürümden kazanma çabasındalar. Çünkü rekabet ortamı firmaları sürekli fiyat indirimine zorlamaktadır. Dolayısıyla kar oranları sürekli düşmekte, özellikle elektronik sektörünün dolara endeksli olması da oranları minimize etmektedir. Elektronikte, özellikle bilgisayar barçalarında bir firmanın kar oranları yüzde 5'lere kadar düştüğünü varsayarsak örneğin teknosanın netlioo üyelerine sunduğu %2,5 oranı çok büyük bir rakam demektir. Markafoni, çiçeksepeti, ziziko, lidyana gibi birçok markanın ise %10'larda bir pay vermeleri ise günümüz kazanç oranlarında iştah kabartan rakamlardır.

Bu konuda altını çizmek istediğim bir nokta var. Alışveriş yap bölümünde firmaların verdiği bu rakamları sayısal değerlerinden çok potansiyel değerleri önemlidir bence. Yani bu size %10 - %20 veren markalar daha çok kazandıracak anlamına gelmiyor. Bu firmanın alışveriş potansiyeli nedir o önemli. Birkaç misal vereyim. Gittigidiyon ve hepsiburda gibi firmalar %3 civarı oranlar veriyor. Fakat bunların alışveriş potansiyelini duyunca şaşıracaksınız. Bu siteler ortalama her 3 saniyede bir ürün satıyor. Siz şu yazıyı okurken bile adamlar belki de on binlerce TL'lik ürün sattılar. Bu iki sitenin bizler için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü hemen hemen herşey satıyorlar. Yani ziyaretçilerimizi dükkandan bunlara yönlendirmemiz, kar oranları küçük görünse de daha çok kazanmamız anlamına gelir.

Bu oranlara farklı bir bakış açısı da değerlendirebiliriz. Mesela kiraguru.com, yukarıda bahsettiğim siteler kadar aktif bir potansiyeli olmasa da % 32,5 bir kar payı veriyor. Bu gerçekten büyük bir rakam. Bunu da fırsata dönüştürebilirsiniz. Belki de insanlar bunların hizmetinden yararlanmak istiyor ama bu sitelerden haberleri yoktur. Siz de ziyaretçilerinizi bu sitelere yönlendirerek hem onların faydalanmalaını sağlayabilir hem de siz büyük kazançlar elde edebilirsiniz.

Konu başlığını ele alacak olursak, rakamsal olarak en yüksek oranı kiraguru.com, ikinci olarak da Likapu veriyor. Tabi bu rakamlar sürekli değişkenlik gösterebilir. Dediğim gibi önemli olan sizin çalışma sitiliniz. İster oranları baz alarak çalışmalar yapabilirsiniz, isterseniz de alışveriş potansiyellerini baz alarak çalışmalar yapabilirsiniz.

Son olarak şunu söylemek istiyorum. Şimdi bile çok kazandıran bu sistem her geçen gün yeniliklerle karşımıza çıkacak ve çok daha fazla kazandırmaya devam edecektir. Netiloo'dan fazla uzaklaşmayın :)

İyi çalışmalar, bol kazançlar dilerim.

Netlioo üyeliği için davet kodu: 20152015

https://netlioo.com/register/20152015

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder